office@pumpsystemacademy.eu 0882 500 699 9:00 - 18:00
розова касичка прасенце

10 начина да печелим пари без да излизаме от вкъщи

 

Ако ние не отидем при работата, защо тя да не дойде при нас?!

Ето няколко полезни съвета как можем да печелим пари без да излизаме от къщи:

1. Да печелиш пари с мнението си. Ако ти харесва да изразяваш мнението си (а на кой не му?), защо не го правиш печелейки от това? С платените анкети можеш да изкарваш пари без дори да излизаш от къщи. Всичко, което е нужно да направиш е се свържеш с агенциите за проучвания, на които им плащат, за да търсят хора като теб.

2.  Да печелиш пари като се детегледач/ка. Тази работа може и да включва излизане от къщи, но не е задължително. Ако се договорите с родителите, те могат да водят децата си при теб, където да ги забавляваш и да трупаш опит. Във фейсбук е пълно с групи за детегледачи, където можеш да пуснеш обявата си.

3. Да печелиш пари с частни уроци. Това вече е следващо ниво „детегледачество“. Тук вече не просто се грижиш за детето, ами и го учиш на нещо. Помагаш му с домашните, учиш го да свири на китара, да играе шах или си говорите на английски. Можеш да пуснеш и обяви за уроци за нещата, които обичаш и умееш да правиш. Тук голямото предимство (освен, че ще сме си и вкъщи) е, че ще се занимаваме с нещо, които ни носи и удоволствие.

4. Да печелиш пари с хобито си. Освен да даваш уроци, има и други начини да изкарваш пари докато се забавляваш. Ако имаш талант и рисуваш, можеш да продаваш картините си, да рисуваш чаши, сувенири, картички.. всичко, което ти хрумне. За целта е достатъчно да ги снимаш и качиш в някой от сайтовете за пазаруване или да си направиш собствен сайт, с марка и стил. Можеш да създаваш бижута, играчки, оригинални вещи за дома или произведения на изкуството, стига това да ти доставя удоволствие и да имаш въображение. Понякога не е нужно дори да харчиш за материали, защото можеш да рециклираш. Всички са луди по hand made!

5. Да печелиш с писане. Ако имаш талант, но той не е да на Микеланджело или Моцарт, но доближава този на Гьоте или на Господин Господинов, то можеш да опиташ да вложиш таланта си в продукт, който да гарантира постъпления в банковата ти сметка. Съвсем не е необходимо да си втори Гьоте или Господинов, защото си първи себе си и никой не е като теб. Да четеш е обогатяващо и задължително за всички пишещи, но писането е лично преживяване и уникално. Изрази себе си, така както само ти можеш да го направиш. Можеш да пишеш статии за сайтове и/или да участваш в литературни конкурси. Можеш да пишеш сценарии, книги, романи.. Просто започни и пиши!

6. Да печелиш с превод. Да си преводач прилича много на това да си писател. Казват, че преведеният текст е текст с двама автори. Ако владееш езици на ниво C1, можеш да поемаш поръчки за преводи от къщи. Важно е да обичаш да учиш и.. да пиеш кафе.
Няма нищо по-обогатяващо общата култура от преводачеството. Можеш да научиш толкова много неща докато ги превеждаш. Светът на преводача е необятен, а кафето.. ще разбереш защо с първата „експресна поръчка“.

7. Да печелиш пари с дизайн или правене на сайтове, поддържка, програмиране и всички онези сложни неща, които могат да ги правят хората, които не мразят много математиката и обичат да си прекарват времето пред компютъра. На ИТ специалистите не им е нужно нищо друго освен компютър и интернет връзка, а той може да се инсталира вкъщи, на плажа, на село, в гората, вероятно и на някоя от новооткритите планети стига там да има добра интернет връзка.

8. Да печелиш пари като рециклираш. Едва ли ще е лесно, ако разчиташ само на битовия отпадък, но има и неща, които не заемат много място и могат да се събират докато достигнат желаното количество.. Такива неща са например корковите тапи и ролата от тоалетната хартия. Да, не се шегувам! В страници като Ebay и Etsy за 30 бройки коркови тапи получаваш 20 долара. Не са много, но ако ги хвърляш, със сигурност няма да спечелиш повече нищо, а 30 нито заемат толкова място, нито се изискват особени усилия за събирането им. Така, че отваряй виното и наздраве! Пий до дъно, че да запазиш капачката.

9. Да печелиш от старите си дрехи, вещи, книги. Ако старите ти дрехи още стават за носене, но са ти умалели или омръзнали, можеш да ги продадеш. Същото се отнася за вещите, които вече не използваш или книгите, които едва ли ще прочетеш отново, както и старите учебници и училищни помагала.

10. Да печелиш от реклама. Все по-модерно е влогърството. С него можеш да си говориш с хиляди хора, без да се налага да се запознаваш с нито един на живо. Ако ти харесва да се снимаш и имаш какво да споделяш, давай. Можеш да бъдеш истинска звезда без да излизаш от къщи. Когато клипчетата станат популярни и твоите последователи се увеличат, сайтовете, в които качваш клипчетата ти, ще започнат да ти плащат за посещения и реклама.

 

Ако все пак ти се доизлиза, тези предложения могат да останат като допълнителна работа, а как да се подготвиш за търсенето на работа извън дома, можеш да прочетеш в следващите ни публикации. Каквото и да правиш, прави го с увереност и хъс и успехът неизменно ще бъде с теб!

 

Автор: Ивелина Паничарова 

Crafts Academy

"Дай на човека риба и ще го нахраниш за един ден. Научи го как да лови риба и ще го нахраниш за цял живот." Лао Дзъ

marketing@pumpsystemacademy.eu

Искате да сте информиран първи?

Запишете се за нашия бюлетин и ще получавате полезна информация от нашите експерти

За Контакти


0882 500 699
Mon - Sat 09:00 - 18:00L

Последни събития